Grootkeuken

Deze praktische studierichting leidt je op tot kok voor grootkeukens van verschillende instellingen en cateringbedrijven.
Ideaal wanneer je aanleg hebt voor keukenwerk maar het rechtstreeks contact met de klant wil vermijden.
Je hebt weinig algemene vakken en leert veel via praktijk op school en via stages.
Je leert lekker en gezond koken voor grote groepen binnen een strikte tijd.
Je verwerft inzicht over de producten die je gebruikt, voedseladditieven en dieetleer.
Je leert rekening houden met de kostprijs en koken volgens de regels van de hygiëne.
Je leert kwaliteitsvolle gerechten in groep bereiden, de maaltijden bewaren en verdelen en al het werk vlotjes en efficiënt organiseren.
Ook worden de elementaire principes van marketing, management, personeels- en financieel beheer bijgebracht en je leert begroten, calculeren, inkopen en administratie bijhouden
Natuurlijk leer je ook gebruik maken van de moderne kooktechnieken (o.a. vacuümgaren, ontkoppeld kooksysteem, inductiekoken, voedingstechnologie en informatietechnologie) en van de moderne kookapparatuur.
Dit alles volgens de veiligheidsvoorschriften.
In deze opleiding moet je heel wat duur beroepsmateriaal en -kledij kopen.
Dit is echter geen verloren geld: meestal kan later alles nog gebruikt worden.

Sint Theresia 2021 32
Sint Theresia 2021 18

Meer info?

kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)

Sint Theresia 2021 451