Emmaüs 2021 44

Als je het tweede jaar A volgt, krijg je een basisvorming van 25 lesuren. Net zoals in het eerste jaar staat deze basisvorming garant voor een degelijke opleiding. Bovendien vullen we dit aan met één uur differentiatie voor Frans en één uur voor wiskunde. Deze beide uren worden telkens aangeboden in een versterkingstraject of een verdiepingstraject. Dit betekent dat je de mogelijkheid zal krijgen om voor deze vakken een extra uitdaging aan te gaan (verdieping) of dat je de aangereikte leerstof nog wat verder zal verwerken (versterking).

Binnen onze school kan je in het 2e leerjaar A kiezen uit zes basisopties. Net zoals bij het differentiatietraject zullen de leerkrachten jou en je ouders op het einde van het eerste jaar op dezelfde manier zo goed mogelijk adviseren bij de keuze van deze basisoptie.

Emmaüs 2021 264
Emmaüs 2021 97

De basisoptie Maatschappij & welzijn. In deze basisoptie maak je op een eerder praktische wijze kennis met het sociaal engagement dat je in de maatschappij kan opnemen: zorg voor personen, een gezonde voedingsstijl en noem maar op.

Na 2 A basisoptie Maatschappij & welzijn kan je in de 2de graad kiezen voor een studierichting zoals bv. Maatschappij & welzijnswetenschappen, Maatschappij & welzijn. Info over deze studierichtingen vind je op deze website bij de studierichtingen van de 2de graad.

Emmaüs 2021 243
Emmaüs 2021 50

Meer info?

Klik hier voor meer info over 2A Maatschappij & welzijn in Emmaüs Middenschool (Aalter)