Emmaüs 2021 241 B

Als je het tweede jaar A volgt, krijg je een basisvorming van 25 lesuren. Net zoals in het eerste jaar staat deze basisvorming garant voor een degelijke opleiding. Bovendien vullen we dit aan met één uur differentiatie voor Frans en één uur voor wiskunde. Deze beide uren worden telkens aangeboden in een versterkingstraject of een verdiepingstraject. Dit betekent dat je de mogelijkheid zal krijgen om voor deze vakken een extra uitdaging aan te gaan (verdieping) of dat je de aangereikte leerstof nog wat verder zal verwerken (versterking).

Binnen onze school kan je in het 2e leerjaar A kiezen uit zes basisopties. Net zoals bij het differentiatietraject zullen de leerkrachten jou en je ouders op het einde van het eerste jaar op dezelfde manier zo goed mogelijk adviseren bij de keuze van deze basisoptie.

Emmaüs 2021 246
Emmaüs 2021 31

De basisoptie STEM-technieken. In deze basisoptie zetten we sterk in op de component technologie en engineering. Hier maak je kennis met de manier waarop theoretische ontwerpen in ontwikkeling en uitvoering gaan. Je bouwt hierbij mee aan de realisatie van concepten en ideeën.

In de 2de graad kan je bv. kiezen voor de studierichting Elektrotechnieken en mechanische technieken. Info over deze studierichting vind je op deze website bij de studierichtingen van de 2de graad.

Emmaüs 2021 215
Emmaüs 2021 50

Meer info?

Klik hier voor meer info over 2A STEM-technieken in Emmaüs Middenschool (Aalter)