Emmaüs 2021 97

Als je het tweede jaar A volgt, krijg je een basisvorming van 25 lesuren. Net zoals in het eerste jaar staat deze basisvorming garant voor een degelijke opleiding. Bovendien vullen we dit aan met één uur differentiatie voor Frans en één uur voor wiskunde. Deze beide uren worden telkens aangeboden in een versterkingstraject of een verdiepingstraject. Dit betekent dat je de mogelijkheid zal krijgen om voor deze vakken een extra uitdaging aan te gaan (verdieping) of dat je de aangereikte leerstof nog wat verder zal verwerken (versterking).

Binnen onze school kan je in het 2e leerjaar A kiezen uit zes basisopties. Net zoals bij het differentiatietraject zullen de leerkrachten jou en je ouders op het einde van het eerste jaar op dezelfde manier zo goed mogelijk adviseren bij de keuze van deze basisoptie.

Emmaüs 2021 31
Emmaüs 2022 78

De basisoptie STEM-wetenschappen. Deze basisoptie exploreert verder in de wondere STEM-wereld. Als school vinden we het belangrijk dat je hier met elk aspect blijft kennismaken. Daarom krijg je in deze basisoptie een inleidend pakket van drie uur binnen het domein technologie & engineering. Daarnaast maak je ook op dezelfde wijze kennis met wetenschappelijk werk: je maakt kennis met de wondere wereld van de natuur en dit op een eerder theoretische wijze. Je gaat proefondervindelijk aan de slag en zet jouw eerste stappen in onderzoeksmethoden. In combinatie met het door jou gekozen differentiatietraject ben je ook hier op een waaier aan mogelijkheden voorbereid.

In de 2de graad kan je kiezen voor de studierichting Natuurwetenschappen of Technologische wetenschappen. Daarnaast zijn tal van andere studierichtingen mogelijk. Info over studierichtingen vind je op deze website bij 2de graad.

Emmaüs 2021 105
Emmaüs 2021 50

Meer info?

Klik hier voor meer info over 2a STEM-wetenschappen in Emmaüs Middenschool (Aalter)