P5 Sint Theresia 2021 501c boven

2B Leiepoort campus Sint-Theresia

Algemeen: Naast de algemene basisvorming (20 uur) kiezen de leerlingen uit 3 basisopties er 2. Elke basisoptie bestaat uit 5 lesuren. De basisopties zijn: Maatschappij en welzijn, Economie en organisatie, Voeding en horeca.

Basisoptie Economie en organisatie.

In deze basisoptie word je ondergedompeld in de wereld van de onderneming en de computers.

  • We bekijken de economie vanuit verschillende standpunten (consument, onderneming, maatschappij, enz.) aan de hand van actuele voorbeelden.
  • We vertrekken hierbij o.a. van de eigen leefwereld van de leerlingen door hen te laten stilstaan bij reclame, e-commerce, jobadvertenties, persoonlijke aankopen, enz.
  • De lessen worden vaak ondersteund door computergebruik zodat de leerlingen hun ict-vaardigheden ontwikkelen.
  • Ook laten we de ondernemingskriebels opborrelen in een kleinschalig project op onze school.
Sint Theresia 2021 436

Interesses en talenten voor basisoptie Economie en organisatie

  • Je wil een praktische en ervaringsgerichte opleiding, aangevuld met theoretische kennis omtrent het reilen en zeilen van een onderneming.
  • Je wil jouw ict-vaardigheden leren inzetten in functie van economische projecten.
  • Je wil via een project veel aspecten van een onderneming ervaren.
  • Je hebt hierbij oog voor de leefomgeving en de duurzaamheid.
Sint Theresia 2021 399

Basisoptie Maatschappij en welzijn.

In deze basisoptie leer je projectmatig een persoonlijke en gezonde levensstijl ontwikkelen.

  • Hierbij zullen de leerlingen proeven van vaardigheden die verband houden met voeding, haarzorg, hygiĆ«ne, sociale contacten, mode enz.
  • Je leert hierdoor vaardigheden aan om zelfstandig deel uit te maken van de maatschappij met zorg voor je eigen gezondheid en welzijn en aandacht voor een duurzame wereld.
  • De lessen verlopen vanuit een onderzoekende houding waarbij leerlingen kunnen experimenteren en fouten mogen maken om zo nieuwe inzichten te verwerven.

Interesses en talenten voor basisoptie Maatschappij en welzijn

  • Je wil een praktische en ervaringsgerichte opleiding. Je toont interesse voor omgaan met mensen.
  • Je wil technieken aanleren in functie van een gezonde levensstijl en lichaamszorg.
  • Je toont interesse in de invloeden van het gedrag en de levensstijl van de mensen op de samenleving.
Sint Theresia 2021 44

Basisoptie Voeding en horeca.

In deze basisoptie leer je projectmatig basistechnieken toepassen in de keuken.

  • Je krijgt inzicht in evenwichtige, eerlijke, duurzame voeding. Deze inzichten verwerf je via een onderzoekend leerproces.
  • Je oefent de sociale en communicatieve vaardigheden die hiertoe nodig zijn.

Interesses en talenten voor basisoptie Voeding en horeca

  • Je wil een praktische en ervaringsgerichte opleiding.
  • Je toont interesse voor de wereld van de Voeding en horeca in al zijn aspecten (bakkerij, keuken, zaal, slagerij).
  • Je wil vaardigheden en basistechnieken aanleren in de keuken en het restaurant.
  • Je wil graag met mensen omgaan. Een hartelijke bediening en gastvrijheid zijn belangrijk voor jou.
Sint Theresia 2021 109

Wat na het 2de leerjaar B?

Algemeen: Na het tweede leerjaar B kan je een keuze maken tussen de verschillende arbeidsgerichte opleidingen in de tweede en de derde graad.

  • Basisoptie Economie en organisatie: in deze basisoptie maak je kennis met de studierichting Organisatie en logistiek (deze studierichting wordt aangeboden in Leiepoort campus Sint-Vincentius).
  • Basisoptie Maatschappij en welzijn: in deze basisoptie maak je kennis met de studierichtingen Zorg en welzijn en Haarzorg- en schoonheidsverzorging.
  • Basisoptie Voeding en horeca: in deze basisoptie maak je kennis met de studierichting Restaurant en keuken.
P5 Sint Theresia 2021 32c onder

Meer info?

Klik hier voor meer info over 2B in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)