Biotechnologische & Chemische STEM-Wetenschappen is een doorstroomrichting die je voorbereidt op een professionele of academische bachelor.

Deze studierichting combineert een brede algemene vorming met natuurwetenschappelijk denken. Er is op basis van geïntegreerde STEM veel aandacht voor onderzoekend en probleemoplossend leren vanuit de kernwetenschappen biologie, chemie en fysica. De leerlingen denken ook vanuit wiskunde conceptueel na over natuurwetenschappelijke vragen en biotechnologische problemen.

Sint Theresia 2021 83
Sint Theresia 2021 88

Verdere uitbouw STEM-domeinschool: ons doel is om alle meisjes en jongens met interesse voor wetenschappen, techniek en marketing vanaf het eerste jaar een breed studieaanbod aan te bieden, om vervolgens op hun eigen niveau en in het eigen interesseveld de volledige secundaire schoolloopbaan in onze school te doorlopen. Door de oprichting van de doorstroomrichtingen Moderne Talen-Wetenschappen, Wetenschappen-Wiskunde (ASO) en Biotechnologische & Chemische STEM-Wetenschappen (TSO) verhogen we de kansen van onze leerlingen om op een vlotte manier hun volledige schoolloopbaan in onze school af te leggen.

Meer info?

Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)

Sint Theresia 2021 354