Grootkeuken en catering
Daarnaast is er aandacht voor voorraadbeheer, specifieke productkennis, het opstellen van bestelbonnen en de organisatie van de werkzaamheden.
• Door vermelding van ‘catering’ in de titel van de opleiding is duidelijk dat de focus niet enkel op de
klassieke ‘grootkeuken’ ligt, die vaak geassocieerd wordt met grootkeukens in ziekenhuizen en/of
zorginstellingen. Deze opleiding wil leerlingen ook voorbereiden om eventueel aan de slag te gaan in
een cateringbedrijf.
• Grootkeuken en catering wordt als domeingebonden studierichting aangeboden in de derde graad.
De basisvorming is dezelfde als voor alle andere studierichtingen binnen de arbeidsmarktgerichte
finaliteit.
Leerlingenprofiel
Een leerling uit de studierichting Grootkeuken en catering:
• is uitermate geïnteresseerd in het bereiden en verdelen van maaltijden voor grotere groepen;
• is nauwkeurig in het volgen van recepten;
• hecht veel belang aan hygiënisch werken;
• is creatief in het afwerken en presenteren van maaltijden;
• is klantvriendelijk ingesteld.
Meer info?
Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia