Grootkeuken (gemeenschapsrestauratie)

Je wil je verder specialiseren als leidinggevende kok in de cateringsector.
Je actieterrein wordt de grootkeuken van dagverblijven, ziekenhuizen, internaten, scholen, bedrijven, vakantieverblijven, zelfbedieningsrestaurants, rust- en verzorgingsinstellingen, seminariecentra,...
Tijdens deze praktijkgerichte opleiding specialiseer jij je in het bereiden van betaalbare en gezonde maaltijden voor een grote groep klanten.
Je leert hoe deze schotels kunnen bewaard worden, hoe je je keuken moet organiseren en een afwisselend, lekker menu moet samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met verschillende voedingsgewoontes.
Je ontwikkelt aandacht voor hygiƫne en veiligheid, prijs-kwaliteit verhouding, afvalbeheersing en je leert hoe je een team kan doen samenwerken.
Naast het koken op zich is er ook aandacht voor meer administratieve taken als inkoop en verkoop, maaltijdadministratie, ... .
Je leert zelfstandig werken, problemen oplossen als ze zich voordoen, duidelijk communiceren met de klant en een bedrijf runnen.

Sint Theresia 2021 451
P5 Sint Theresia 2021 32c onder

Meer info?

Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)

Sint Theresia 2021 18