Grootkeuken (gemeenschapsrestauratie)

Gemeenschapsrestauratie

In het zevende jaar zal je je verder specialiseren in ‘ Gemeenschapsrestauratie’
Je wordt voorbereid om door te groeien in het beroep als leidinggevende kok in grootkeukens van verschillende instellingen en cateringbedrijven.

Je leert de verschillende technieken, uitrusting en technologie in de sector. Er wordt nadruk gelegd op kwaliteitsvolle dienstverlening, menuplanning, beheersbare kostenaspecten, een goed uitgebalanceerde voedseldistributie, correcte hygiënepraktijken en een goede teamvorming. Je krijgt inzicht in beheer en organisatie en in de bereidingsprocessen voor diverse gerechten.

Je leert menuschema’s opmaken.

Je leert jouw medewerkers te instrueren, motiveren en begeleiden, menu’s opstellen, budget beheersen en omgaan met leveranciers.
Naast de praktijk op school zal je ook stages lopen.

P5 Sint Theresia 2021 32c onder
St keuken 4

Meer info?

Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)

Sint Theresia 2021 18