Grootkeukenkok

De competenties uit de beroepskwalificatie van grootkeukenkok worden gerealiseerd in de bredere context van grootkeuken en catering.

Naast de klassieke profit en non-profitbedrijven (zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants), zijn er ook de cateringbedrijven, traiteurdiensten, banketaannemers, industriële keukens en eventcatering.

Je maakt kennis met deze verscheidenheid door middel van bedrijfsbezoeken, stages, de grootkeuken op onze school en een ondernemend project.

Sint Theresia 2021 32
St Theresia 2024 225

Specifiek voor deze studierichting

  • Grootkeukenbereidingen, gerechten creëren, menuplanning, kostprijsberekening, verkoopprijsberekening en voorraadbeheer.
  • Grootkeukentechnieken.
  • Diëten, plant-based koken, koken voor specifieke doelgroepen.
  • Voedsel- en arbeidsveiligheid.
  • Grootkeukenorganisatie, instructie en functionele communicatie met collega’s.
  • Nieuwe trends en technologieën.

Meer info?

Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze).

Sint Theresia 2021 18