Haar-en schoonheidsverzorging

In de 2e graad komt zowel de basis van haar- als lichaamsverzorging aan bod. Haar- en schoonheidsverzorging is een praktische studierichting uit de arbeidsmarkt- finaliteit.
Eenvoudige haarverzorging, brushing en het maken van eenvoudige gelegenheidskapsels, … worden ingeoefend. Eerst op oefenhoofden en later op levende modellen. Zo raak je al doende vertrouwd met haarproducten en technieken. Je leert rekening houden met kenmerken zoals de vorm van een hoofd…

Naast de haarverzorging leer je ook de basis over lichaamsverzorging: het reinigen van de huid, hand- en nagelverzorging maar evenzeer de beginselen van hand-, voet- en hoofdmassage.
Daarnaast leer je ook make-up aanbrengen.

Je krijgt les over nieuwe trends en evoluties. Voorts is er aandacht voor productenkennis, het leren organiseren van je werkplek en veilig en milieubewust werken.

Uiteraard leer je ook over etiquette, omgaan met kritiek, respectvol contact met klanten en collega's, telefoneren, … . Naast aandacht voor een vlotte communicatie in het Nederlands, is er ook basisvorming in het Frans en Engels voorzien.

Meer info?

kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)

Sint Theresia 2021 458