Restaurant en keuken

Wanneer je houdt van de gastronomische sector en graag de handen uit de mouwen steekt, is deze opleiding misschien iets voor jou.
In deze studierichting oefen je de basistechnieken in van het keuken- en restaurantwerk.
In de 2e graad leer je gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
Je kookt (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren…), leert basisbereidingen (fonds, soepen, sausen) maken, oefent versnijdingtechnieken in, dient op en leert correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren…).
Ook etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels) krijgen veel aandacht in de opleiding.
Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien.
Via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en bedrijfsbezoeken kom je in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken.
Hou er rekening mee dat de aankoop van beroepskledij en –materieel een meerkost betekent.
Later blijkt dit niet altijd een verloren uitgave.

Meer info?

Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)

Sint Theresia 2021 44