Restaurant en keuken
Wanneer je houdt van de gastronomische sector en graag de handen uit de mouwen steekt, is deze opleiding misschien iets voor jou.
Je verkent het vakgebied zowel in de keuken als in het restaurant. In de 2e graad leer je gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
Je leert basisbereidingen- en technieken in de keuken. Je serveert en leert correct en charmant omgaan met gasten in het restaurant. Ook etiquette en spreekvaardigheid krijgen veel aandacht in de opleiding. Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien.
Typisch voor deze opleiding
● Je verkent het brede vakgebied, met aandacht voor teamgericht werken en gezonde voeding.
● Je verwerft basisvaardigheden in de keuken bij het verwerken van grondstoffen, bereiden en presenteren van gerechten.
● Je verwerft basisvaardigheden in het restaurant bij het klaarmaken en serveren van dranken, opdienen van gerechten en communiceren met gasten.
● Zowel in de keuken als in het restaurant komen aspecten van economisch en duurzaam handelen aan bod.
● Je leert de basisprincipes van arbeids- en voedselveiligheid
Meer info?
Kijk hier voor meer info over deze studierichting in Leiepoort campus Sint-Theresia (Deinze)